zzcudaprirode.com - Popularni, popularno-znanstveni i informativni portal - Znanost, Priroda, Tehnologija, Ekologija, Meteorologija, Medicina, Obrazovanje, Zanimljivosti


Na 'Ruđeru' radi čak šezdeset posto znanstvenica i istraživačica

E-mail Ispis PDF

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović tijekom svoje posjete IRB-u izrazila je posebno zadovoljstvo uspjehom IRB-a u privlačenju uglednih znanstvenika, posebno znanstvenica povratnica, kao i činjenicom da je udio žena u ukupnom broju zaposlenih znanstvenika i istraživačica na IRB-u čak 60 posto.

Svojom veličinom, znanstvenom produktivnošću, međunarodnom prepoznatljivošću u istraživanju te kvaliteti znanstvenog kadra i istraživačke opreme Institut Ruđer Bošković (IRB) najveći je znanstveno-istraživački institut u Republici Hrvatskoj. Ovu stožernu znanstvenu ustanovu povodom Međunarodnog dana žena danas je posjetila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović te se susrela s uspješnim znanstvenicama i voditeljicama prestižnih projekata Europskog istraživačkog vijeća (ERC) vrijednima preko 3.5 milijuna eura.

S kapacitetom od šest posto znanstvenika od ukupnog broja svih znanstvenika u RH, Institut Ruđer Bošković, osim što je vodeći po broju publiciranih radova u prestižnim svjetskim časopisima kao i povlačenju sredstava iz Europskih fondova, a zahvaljujući kojima se na IRB-u nalazi i oprema vrijedna preko 100 milijuna kuna, najveća vrijednost IRB-a je upravo ljudski potencijal.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je posebno zadovoljstvo uspjehom IRB-a u privlačenju uglednih znanstvenika, posebno znanstvenica povratnica dr. sc. Ive Tolić, dr. sc Ane Sunčane Smith te dr. sc. Silve Katušić Hećimović čije je laboratorije danas imala priliku posjetiti. Ovom prilikom predsjednica im se zahvalila na promicanju izvrsnosti u znanosti kao i uloge uspješnih žena znanstvenica te iskoristila priliku kako bi svim znanstvenicima i svim ženama čestitala Međunarodni dan žena.

Naime, na 'Ruđeru' je zaposleno ukupno 518 znanstvenika i istraživača, a udio žena u ukupnom broju zaposlenih znanstvenika i istraživača na IRB-u je čak 60 posto. IRB


cudaprirode.com

PODIJELI S PRIJATELJIMA|| O stranici || Kontakt || Prijatelji || cudaprirode.com

Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića. Više o kolačićima saznajte ovdje.

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk