zzcudaprirode.com - Popularni, popularno-znanstveni i informativni portal - Znanost, Priroda, Tehnologija, Ekologija, Meteorologija, Medicina, Obrazovanje, Zanimljivosti


OVO BI SVI TREBALI ČUTI Astrofizičar Neil deGrasse Tyson poslao dramatičnu poruku o znanosti

Poznati američki astrofizičar Neil deGrasse Tyson poslao je poruku o znanosti i njezinoj važnosti u društvu. Svjedoci smo sve većeg negiranja znanstvenih otkrića i dostignuća, poput teorije evolucije, cjepiva, GMO-a ili klimatskih promjena. Upravo na te stvari se osvrće poznati fizičar i ističe važnost znanosti. Upozorava da bi negiranje znanosti moglo ugroziti čak i demokraciju.

"Dragi Facebook čitatelji, snimio sam video od četiri minute u kojem su neke od najvažnijih rečenica koje sam ikad rekao" - napisa je na Facebooku iznad video zapisa kojeg možete pogledati niže.

Trebamo znanost i znanstvenu metodu više nego ikad, kako bi se mogli suočiti sa sve većim izazovima: putovanje na Mars, klimatske promjene, glad, otpornost bakterija na antibiotike, opasnost od asteroida...Znanstvenik ističe kako nije stvar vjerujete li u E=mc2 ili ne, to je stvar činjenice bez obzira prihvatite li vi to ili ne. A što prije prihvatimo činjenice kao takve, moći ćemo se brže oduprijeti maloprije nabrojanim opasnostima.

Znanstvena metoda je iznimno važna u ovoj eri čovječanstva, a fizičar ju je pojednostavljeno objasnio u videu: hipoteza, eksperiment, rezultati, naknadne provjere drugih znanstvenika, teorija.

Znanstvena metoda je najjače oružje koje ljudski rod ima u svojim rukama. Video je pogledan preko 36 milijuna puta.


Link na video: ovdje.

>> Što je znanstvena metoda?

>> Kako razlikovati znanost od pseudoznanosti?


cudaprirode.com

PODIJELI S PRIJATELJIMAKljučne riječi: znanost  znanstvena metoda  neil degrasse tyson  

|| O stranici || Kontakt || Prijatelji || cudaprirode.com

Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića. Više o kolačićima saznajte ovdje.

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk