zzcudaprirode.com - Popularni, popularno-znanstveni i informativni portal - Znanost, Priroda, Tehnologija, Ekologija, Meteorologija, Medicina, Obrazovanje, Zanimljivosti


Dođite u Sinj na predavanje znanstvenika Domagoja Vučića: Regulacija smrti stanica u tumorima i upalnim bolestima

E-mail Ispis PDF

U ovu subotu, 15. 7. 2017. u 19:00 sati u Alkarskim dvorima u Sinju dr. sc. Domagoj Vučić (Genentech, SAD) će održati popularnoznanstveno predavanje Regulacija smrti stanica u tumorima i upalnim bolestima. Prvo je to predavanje u nizu Talamenat - novom projektu udruge Znanost i Alka, već prepoznate po organizaciji Festivala znanosti - Sinj.

Dr. sc. Domagoj Vučić je znanstvenik i voditelj istraživačke grupe u biotehnološkoj kompaniji Genentech u San Franciscu (SAD). Diplomirao je molekularnu biologiju na PMF-u u Zagrebu i doktorirao na molekularnoj genetici na Sveučilištu Georgia u SAD-u. Na postdoktorskom usavršavanju je bio kod Dr. Vishve Dixita u Genentechu. Dr. Vučić istražuje biološke signalne putove i njihovu ulogu u tumorima i upalnim bolestima. U sklopu svojih istraživanja Domagoj je objavio preko 70 radova i održao preko 100 predavanja na međunarodnim kongresima.

Trenutno dr. Vučić predvodi tim od preko 50 znanstvenika u Genentechu koji razvijaju spojeve za sprječavanje upalnih procesa i poboljšanja preživljavanja stanica u oštećenim tkivima i organima. Prema najvećoj svjetskoj bazi znanstvenih podataka Web of Science, Domagoj Vučić citiran je preko 5000 puta i ima h-indeks preko 35, što ga svrstava na sami svjetski vrh u svome području, kao i među najbolje hrvatske znanstvenike u svijetu uopće. Domagoj Vučić je uz to naše gore list, iz Glavica kraj Sinja - pa je isto tako najvjerojatnije najuspješniji znanstvenik iz Cetinske krajine danas.

Predavanje D. Vučića prva je epizoda novog programa Talamenat - ugledni sinjski znanstvenici u Sinju u organizaciji udruge Znanost i Alka, koja inače organizira Festival znanosti - Sinj. Brojni vrhunski znanstvenici u svijetu koji potječu iz Cetinske krajine već godinama žele se odazvati na Festival znanosti - Sinj, ali ne uspijevaju doći u Sinj baš u vrijeme Festivala. Zbog toga pokrećemo Talamenat, projekt u kojem ćemo našem kraju i našim ljudima u pojedinačnim predavanjima tijekom cijele godine predstavljati vrhunske znanstvenike (starim sinjskim rječnikom, talamente) koji potječu iz Cetinske krajine. Ovakvi ljudi, koji su na svjetskoj razini uspjeli samo svojim znanjem i trudom, a potječu iz naše sredine, mogu mladim ljudima u našem kraju biti samo poticaj i dobar primjer, a sinjska publika je za njih već izrazila velik interes na Festivalima znanosti - Sinj.

Na kraju, goste ovoga programa, kao i Festivala, biramo isključivo prema svjetskim kriterijima znanstvene izvrsnosti. A budući da su najbolji redovito i najskromniji - pozivamo sve građane da nam pomognu otkriti ih! Dakle, ako znate za nekoga tko je istraživač i znanstvenik, vrhunski je u svom poslu na svjetskoj skali, molimo Vas da nam dojavite (na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) da upotpunimo svoju bazu ovakvih ljudi i pozovemo ih da gostuju u našim programima, te tako lokalnoj i nacionalnoj javnosti predstavimo najbolje!


cudaprirode.com

PODIJELI S PRIJATELJIMAKljučne riječi: domagoj vučić  sinj  

|| O stranici || Kontakt || Prijatelji || cudaprirode.com

Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića. Više o kolačićima saznajte ovdje.

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk