Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

Čuda Prirode nasumično

Koristeći službene fotografije svemirskih letjelica, umjetnik Michael Benson rekreirao je fotografije u bojama kakve zaista jesu u svemiru, tj. u bojama kakve bi ih naše oči vidjele.

Da li je edukacija talentirane djece daleko kao i zvijezde? Kako možemo pomoći talentiranoj djeci da postanu uspješni članovi našeg društva? U ovom edukativnom govoru Korado Korlević objašnjava da znanost leži u svakom djetetu. TEDxPula održana je 17. listopad 2015. godine.

Iako izgleda kao da je riječ o dvoglavoj zmiji, kada se približimo vidimo nešto nevjerojatno! Ovo je, naime, velika skupina ličinki koje se zajedno kreću kako bi umanjile vjerojatnost od napada predatora!

Vjetar koji je puhao u zračnoj luci Schipol u Amsterdamu bacao je zrakoplov kao da je od papira. Goleme probleme u prometu stvorile su oluje Friederike i Eleanor koje su među najjačima posljednjih godina. Snažna oluja Friederike odnijela je osam života na sjeveru Europe, među kojima pet u Njemačkoj.

Vantablack nije boja, će to označava odsutnost boje. To je dosad najcrnji materijal koji smo napravili. Dio privlačnosti Vantablacka je da apsorbira 99,96% svjetlosti koja udara u površinu.

Tisuće ljudi evakuirano je zbog erupcije vulkana u Papua Novoj Gvineji. Erupcija se dogodila na otoku Kadovar na kojem je izdano upozorenje za tsunami, a naređena je i evakuacija.

U blagdansko vrijeme imamo prilike vidjeti cijeli niz dirljivih reklama kojima je cilj poslati poruku i pouku, on jedna reklama uspjela je pomesti svu konkurenciju. Poučna priča je pokrenula lavinu reakcija na društvenim mrežama. Dokaz tome je činjenica da je pogledana više od 59 milijuna puta.

Munja oblak-tlo nastaje nakon što je inducirana unutar oblaka, a kanal negativnog naboja, koji je predvodnik, se počne približavati Zemlji. Za vrijeme puta se grana, te 'traži' suprotno nabijene objekte. Pozitivan naboj na Zemlji traži visoke objekte, razlika potencijala se povećava. Jaki negativni naboj oblaka odbija isti na Zemlji, a pozitivni naboj se uzdiže prema oblaku. To se lijepo vidi na ovoj snimci.