Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

U srijedu, 22. studenog 2017. u 18 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, Savska cesta 18, održat će se znanstveno-populističko predavanje za građanstvo na temu 'Uzbudljiva otkrića u astrofizici'. Predavač je Ante Radonić. Događaji i procesi u svemiru stalno nam pripremaju različita iznenađenja. Znanstvenici često ostaju začuđeni novim spoznajama. Suvremena tehnologija i najnoviji instrumenti omogućuju nam sve više novih otkrića. Neka od njih opisat ćemo u ovom predavanju. Tako ćemo pričati o snažnim mlazevima plazme koji se šire iz okoline crnih rupa, o formiranju novih zvijezda i o otkriću jedinstvene Supernove. Ulaznice po cijeni od 15 kn mogu se kupiti na blagajni Muzeja na dan predavanja.
Facebook

Više od 200 mačaka 18 pasmina iz pet zemalja, a među njima i najtrofejniji hrvatski mačak Maine Coon, Grga, bit će prikazano u subotu i nedjelju na međunarodnim izložbama mačaka u zagrebačkom Westgate Shopping Cityju, koje u povodu 25 godina rada organizira Savez felinoloških društava Hrvatske. Izložba će biti otvorena od 12 do 21 sat u subotu, 18. studenoga te od 10 do 18 sati u nedjelju, 19. studenog.

Organsku kemiju pronalazimo u mnogim sferama života. Kemijska industrija 20. stoljeća, koja je bila veliki zagađivač okoliša, doživjela je krajem stoljeća transformaciju i uz pomoć biotehnologije, umjetne inteligencije i mnogih važnih fundamentalnih otkrića postala čišća i efikasnija. Čime se sve bave organski kemičari u znanosti i industriji, odgovara li njihova izobrazba zahtjevima tržišta rada i je li klasična organska kemija došla do svojeg kraja, pitanja su na koja će nam odgovore dati akademik Vitomir Šunjić i dr.sc. Marin Roje s Instituta Ruđer Bošković (HRT3, 16.11. 20:35 sati).

Studentska udruga BEST Zagreb, u suradnji s renomiranim IT tvrtkama, nakon niza uspješno organiziranih natjecanja ovog tipa i ove godine Vam donosi AIBG – natjecanje u programiranju umjetne inteligencije. Početkom prosinca, točnije 8. i 9. prosinca, timovi će imati 20 sati da razviju svoje inteligentne agente za igru koju je pripremio naš tim programera. Nakon toga će snage odmjeriti u simulacijskoj areni kako bi odredili pobjednika.

Potkategorije