Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

U ovoj emisiji sa Zemlje odlazimo u svemir, kamo će nas odvesti astronomi amateri. Njihovi su glavni alati teleskopi i kamere kojima promatraju i snimaju noćno nebo. S našim gostima razgovaramo o tome kako rade moderni teleskopi i kamere, što je svjetlosno onečišćenje i zašto je loše, kako to da su fotografije neba koje rade amateri sve sličnije onima profesionalnih astronoma te čime se sve bave astronomi amateri.

O svojim otkrićima promjenjivih zvijezda i mnogih asteroida govore nam predsjednik Astronomskog društva Beskraj Boris Štromar i doktorand astrofizike na zagrebačkom FER-u Stefan Cikota. Za Treći element govore još i Korado Korlević s opservatorija u Višnjanu, dopredsjednik Astronomsko-astronautičkog društva Zagreb Alan Jadanić te članovi Astronomskog društva Beskraj Miroslav Horvat i Lovro Dujnić. Emisiju pogledajte ovdje - HRT.

 

cudaprirode.com