Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

Vino je oduvijek imalo važnu ulogu u ljudskoj povijesti i jedno je od najpopularnijih alkoholnih pića. To alkoholno piće se dobiva vrenjem grožđa, pri čemu nastaje etilni alkohol i ugljični dioksid, a smatra se jednim od najvažnijih sastojaka mnogih europskih i mediteranskih kuhinja.

Evo što o vinu kažu neki od istaknutih ličnosti:


"Jedna od loših strana vina je to što može čovjeka navesti da pobrka riječi i misli" - Samuel Johnson, engleski književnik.

"Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama" - Hipokrat, grčki liječnik.

"Neka si učitelji gramatikom i učenjem razbijaju glave, no dobro piće, odgovorno tvrdim, geniju će dati i zamisli prave" - Oliver Goldsmith, irski književnik.

"Dječaci bi se do osamnaeste godine trebali kloniti vina, jer nema smisla vatri dodavati vatre" - Platon, grčki filozof.

"Moje je pravilo da nikad ne pijem po danu i nikad ne odbijam piće po mraku" - H.L. Mencken, američki novinar.

"Ja sam više dobio od alkohola nego što je alkohol dobio od mene" - Winston Churchill, britanski političar i državnik.

"Cijeli svijet zaostaje otprilike za tri runde pića" - Humphrey Bogart, američki filmski i kazališni glumac.

"Vino ulazi u mozak, učini ga griješnim, brzim i inventivnim, punim vatrenih i lijepih slika" - William Shakespeare, engleski književnik, kazališni glumac i redatelj.

"Oni koji piju vino dobro izgledaju, inteligentni su, seksi i zdravi" - Hugh Johnson, engleski vinar.

"Vino je među pićima najkorisnije, među lijekovima najukusnije, a od hrane najugodnije" - Plutarch von Charonea, grčki filozof.

 

cudaprirode.com