Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

Često se kaže da je pas najbolji čovjekov prijatelj. I to je živa istina, tvrde mnogi koji imaju psa za kućnog ljubimca. Psi su bili prve domaće životinje među sisavcima, a ljudi su ih pripitomili prije otprilike 12.000 godina. Psi su vjerojatno prve pripitomljene životinje koje čovjeku vjerno služe sve do danas. Sigurno ste primjetili neke obrasce ponašanja vašeg kućnog ljubimca, a jedan od njih je i gledanje u oči, kratkotrajno ili stalno, za vrijeme vršenja velike nužde.

Vjeruje se kako je razlog zbog kojeg psi gledaju u svoje vlasnike taj što oni tako provjeravaju drže li ih vlasnici na oku. Psi se, naime, osjećaju vrlo ranjivo dok vrše nuždu. Ako vas gledaju u oči, osjećaju se sigurno i to je znak da vam zaista vjeruju.

Neke od stvari koje ste primjetili zasigurno su i vrtnja oko mjesta gdje će vršiti nuždu, čime pas provjerava je li mjesto sigurno.

 

cudaprirode.com