Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

U grčkoj mitologiji Satiri su polubogovi, najčešće prikazivani kao mitološka bića napola jarac, a napola čovjek. Zbog ljubavi prema vinu često su bili prikazivani s čašama vina. Satiri su bili povezani s plodnošću, imali veliki seksualni apetit i bili su pohotna i razvratna bića koja su voljela žene, ali i dječake. Zato su nekad i prikazivani s erekcijom.

Posebno su se zaljubljivali u Nimfe, polubožanske mlade žene, koje su često i opsjedali. Nimfe žive vrlo dugo, otprilike 100.000 godina. Prikazivane su kao mlade i zgodne žene, a bile su ljubavnice mnogih bogova (Zeusa, Apolona), ali i smrtnika (Sizifa, Odiseja).

Upravo zbog osobina Satira i Nimfi, hiperseksualnost i povećanu želju za seksom nazivamo nimfomanija i satirijaza. Nimfomanija je poremećaj kod žena koji se očituje opsesivnom željom za seksom. Nakon seksualnog čina žene ne osjećaju emocionalno ili bilo kakvo drugo zadovoljstvo.

Poremećaj hiperseksualnosti kod muškaraca naziva se Satirijaza. Potreba za snošajem ili masturbacijom je svakodnevna i u početnom stadiju ne mora predstavljati problem, ali ukoliko se pretvori u ovisnost, može se poistovjetiti s ovisnošću o drogama.

 

cudaprirode.com