Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

Takvi ljudi su zaista postojali i uglavnom radili u cirkusu. Čovjek s tri noge je u cirkusu pokazivao nogometne akrobacije s trećom nogom, dok je žena deva imala rijetku bolest koljena.

Ella Harper rođena je 1870., a umrla 1921. godine. Rođena je s rijetkim poremećajem kongenitalne hiperrastezljivosti koljena. Zbog toga su joj koljena bila okrenuta naopako, pa su joj noge podsjećale na devine. Zbog toga je i prozvana žena deva. Hodala je na rukama i nogama, a 1886. postala je cirkuska zvijezda i punila naslovnice novina. U to doba dobro je zarađivala, a kasnije se udala za Robert L. Savelyja.

Frank Lentini rođen je 1881. godine - s tri noge. No sve tri noge su bile u potpunosti funkcionalne. Razlog njegovom poremećaju je sijamski blizanac koji je zakržljao i bio spojen za Franka kralježnicom. Tijekom života radio je u cirkusu, a kasnije se oženio i dobio djecu. Umro je 1966. godine.

 

cudaprirode.com