Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

U 21. stoljeću, kada podaci i istraživanja brojnih studija potvrđuju da su neke bolesti gotovo iskorijenjene zahvaljujući cjepivu, još uvijek ima ljudi koji šire antivakcinacijsku paniku. Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u izvješću navodi da je većina bolesti protiv kojih je uvedeno obavezno cijepljenje gotovo u potpunosti iskorijenjena u Hrvatskoj!

Činjenice

Difterija, hripavac, ospice, rubeola, poliomijelitis i zaušnjaci u nas praktički više ne postoje, tetanus je u odnosu na početak cijepljenja reduciran za 97 posto, tuberkuloza za 93 posto, a hepatitis B, protiv kojeg se obavezno cijepimo od 1999. godine, za65 posto.

Isto tako, brojna su istraživanja opovrgnula uzročno-posljedičnu vezu između cijepljenja protiv hepatitisa B i multiple skleroze.

Strah od nuspojava sasvim je neosnovan jer zadnjih deset godina u Hrvatskoj nije zabilježena niti jedna smrt i ni jedna trajna posljedica cijepljenja, a po podacima HZJZ-a, rijetke nuspojave obično se svode na prolazne osipe ili kratkotrajni porast temperature.

 

Informirajte se o cijepljenju, pročitajte sve važne činjenice i članke na temu cijepljenja

 

ZAŠTO JE CIJEPLJENJE NUŽNO, NEŠKODLJIVO I UČINKOVITO: "Treba uvijek govoriti istinu jer će nam javnost jedino tako vjerovati"

 

Znanstvena istraživanja odbacuju povezanost cijepljenja s autizmom

 

 

cudaprirode.com