Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

Mladi brački fotograf Božan Štambuk objavio je timelapse (ubrzani video) noćnih ljepota sa otoka Brača. Štambuk je objavio kompilaciju najboljih noćnih snimaka koje je napravio na Braču u ljetu za nama. Uz motive Brača, do izražaja dolazi Mliječna staza, odnosno noćno nebo koje je snimao u dugoj ekspoziciji.

Dragi ljudi, predstavljam vam moj prvi timelapse video u kojem imate priliku vidit neke od ljepota otoka Brača pod noćnim nebom. Od 8760 sati u godini, središte naše mliječne staze je najbolje vidljivo tek nekih 100-tinjak sati, pod uvjetom da je vedra noć bez vlage i svjetlosnog zagađenja. U tom kratkom vremenu preša san preko 1000 km po noći po nepoznatom i nepristupačnom terenu, borija se sa neispavanošću i svakavim beštijama kako bi realizira Izložba "2017: Odiseja Brač".
Ovaj timelapse video od preko 1200 slika nije bi u planu već je nastaja paralelno sa fotografijama. Moj prvi doticaj s astrofotografijom i uređivanjem ovakve vrste videa, tehnički je moglo bit puno bolje, ali san jako zadovoljan. Da san sve od sebe i svoje skromne opreme. Uključite HD i guštajte!

 

 

cudaprirode.com