Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

Foto: Goran Gotlibović, prof.

Drugo izdanje Zimske škole kemije, što se organizira u suradnji s Institutom Ruđer Bošković i Hrvatskim društvom kemijskih inženjera i tehnologa, okupilo je sedmero srednjoškolaca iz Zagreba, Varaždina, Splita i Rijeke, ali i četvero studenata koji uz sveučilišne profesore i znanstvenike svoje znanje iz kemije prenose na mlađe generacije, piše Novi List.

Ujutro u školskoj klupi, a poslijepodne u laboratoriju i tako svakodnevno unatoč tome što do početka drugog polugodišta ima još nekoliko dana. Slika je to koja ovaj tjedan vlada u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi koja je drugu godinu zaredom u suradnji s Institutom Ruđer Bošković i Hrvatskim društvom kemijskih inženjera i tehnologa organizirana Zimsku školu kemije, a posljednji tjedan zimskih praznika srednjoškolci iz Zagreba, Varaždina, Splita i Rijeke odlučili su sjesti u klupe i naučiti nešto više iz predmeta koji im je prvi na listi kada je u pitanju školska satnica.

Škola kemije, kaže jedan od njenih voditelja doc. dr. Tomislav Portada s Instituta Ruđer Bošković, ima za cilj proširiti znanje učenika iz kemije te razvijati vještine praktičnoga rada u kemijskom laboratoriju.

"Svakodnevno se u jutarnjim satima održavaju predavanja, a u poslijepodnevnim satima laboratorijske vježbe. Ove godine uglavnom su nam se javili učenici koji su već sudjelovali u sličnim programima, a kao i do sada pridružili su nam se i bivši učenici, sadašnji studenti, koji se sada javljaju u ulozi predavača i prenose svoje znanje srednjoškolcima" - ističe doc. dr. Portada.

 

cudaprirode.com