Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

Zaljubljeni parovi su sretni, zadovoljni, ushićeni, a za te osjećaje zadužen je mozak. Veza djeluje poput droge, zaljubljeni su obično 'ovisni' jedno o drugome. No što ako i kada dođe do prekida? Psihologinja Danielle Forshee kaže da u početku prekida nedostaje lučenje kemikalija u mozgu koje su bile prisutne u vrijeme sreće i zaljubljenosti. Manjak tih kemikalija zasljepljuje mehanizam odlučivanja, a to pokreće impuls da se uđe u novi odnos kako bi se popunila ta praznina. Na sličan način djeluje i ovisnost o drogama.

Nedostatak tih kemikalija, hormona, utječe na naše ponašanje i mogućnost prosudbe, pa smo često u tim trenucima ranjiviji i ulazimo brzopleto u nove vete. Zato je važno da ne dopustite tim hormonima da određuju vaše odluke o vezi, pa bi bilo dobro da neko vrijeme provedete sami kako bi se tijelo priviknulo i bilo spremno za novu vezu. Daily Mail

 

cudaprirode.com