Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

Iako se radi o dugoročnijoj prognozi, trenutni modeli predviđaju izrazito zahladnjenje s temperaturama i do -20°C. Servis Severe Weather Europe pak javlja kako će se u Europu probiti arktička fronta koja će u cijeloj Europi donijeti niže temperature sljedećeg vikenda, koje će ponegdje biti i za 15°C niže u odnosu na temperature ovog tjedna.

"Svjedoci smo ne samo ove nego i zadnjih zima uopće da se prognoze o jačim hladnim prodorima uvijek ublaže kako se prognozirano razdoblje približava. Zadnjih dana imamo suprotan trend pa se zahladnjenje sve više pojačava. Ovdje treba napomenuti da svi pitaju za snijeg da on uopće u ovom trenutku nije bitan. Osim snijega velike probleme i štete bi uzrokovale izuzetno niske temperature zraka. Bilo bi bolje da se prognoze ublaže pa i na ustrb snijega kojeg bi moglo biti i na obali" - piše Vremenska prognoza by Silvio.

Prognozu RTL-a pogledajte ovdje.

 

 

 

cudaprirode.com