Čuda Prirode koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Čuda Prirode slažete se sa korištenjem kolačića.

Slažem se

>>|||

 

Sljedećih dana očekuje nas vrhunac hladnog polarnog vala. Temperature u gotovo cijeloj zemlji neće ići preko 0°C. DHMZ upozorava da dugotrajna izloženost hladnoći može biti opasna i za zdravlje te život ljudi i životinja. U sljedećim danima očekuje se vrhunac hladnog vala te će biti još hladnije. U pojedine dane vrijednosti minimalne temperature u unutrašnjosti mogu se spustiti i do -15 °C, a uz vedru noć može se lokalno spuštati i do -20 °C, osobito u srijedu ujutro te u četvrtak ujutro. HRT Index

DHMZ, vrijeme:

U srijedu i četvrtak u unutrašnjosti vrlo hladno s temperaturom zraka ujutro i ispod -15 stupnjeva. Od petka porast temperature zraka. U srijedu djelomice sunčano. U četvrtak naoblačenje, krajem dana uz snijeg, a u petak uz snijeg može biti i kiše koja se može lediti u dodiru s tlom. Na Jadranu u srijedu djelomice sunčano. U četvrtak naoblačenje s kišom, a na sjevernom dijelu ponegde i snijegom. U petak promjenljivo mjestimice s kišom. Puhat će umjerena do jaka bura i istočnjak, a u petak jugo.

Meteo Alarm izdao je crveno upozorenje danas i sutra za Istru, Gorski kotar i Liku na izrazito niske temperature, a narančasto upozorenje za ostatak zemlje.

Narančasto
Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela.

Crveno
Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere.

 

cudaprirode.com